Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Goedkope hypotheek

Wie op zoek gaat naar een goedkope hypotheek, kan zich maar beter goed voorbereiden. Ook moet er gekeken worden, wat er precies verstaan wordt onder een goedkope hypotheek, want alleen lage rente houdt niet automatisch in dat het een goedkope hypotheek betreft. Er zijn dan ook zeker andere kenmerken van toepassing, waarmee rekening gehouden moet worden bij het zoeken naar een goedkope hypotheek.

=> VERGELIJK DIRECT VELE HYPOTHEEKVERSTREKKERS VOOR EEN GOEDKOPE HYPOTHEEK

Wat is een goedkope hypotheek?

Een goedkope hypotheek is een hypotheek, die met betrekking tot alle belangrijke aspecten over de hele looptijd gezien, als meest voordelig uit de bus komt. Uiteraard is een lage rente van grote invloed op het al dan niet voordelig zijn van een goedkope hypotheek, maar ook het soort hypotheek en extra verzekeringen, die bij het afsluiten van een hypotheek verplicht worden gesteld zijn daarbij belangrijke factoren. Een specifieke factor die van invloed is op het afsluiten van een goedkope hypotheek, is de aftrek van rente. Er zal dus een goedkope hypotheekvorm moeten worden gezocht, waar er maximaal rendement wordt gehaald uit de fiscale aftrek van hypotheekrente. Hierdoor zullen de netto hypotheeklasten op maandelijkse basis namelijk het laagst blijven.

Goedkope hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen die leiden tot een maximaal rendement met betrekking tot de aftrek van hypotheekrente. Deze hypotheekvormen hebben een overeenkomst en dat betekent dat er geen aflossing op de hypotheekschuld wordt gedaan tijdens de looptijd van de hypotheek. Doordat de aflossing tijdens de looptijd achterwege blijft, kan er gedurende de hele hypotheeklooptijd geprofiteerd worden van de fiscale aftrek van hypotheekrente. Voorbeelden van dergelijke goedkope hypotheken zijn onder meer:

  • Beleggingshypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Spaarhypotheek

Het komt weinig voor dat er alleen een aflossingsvrije hypotheek wordt afgesloten, omdat deze goedkope hypotheek maar tot een bepaald percentage van de executiewaarde van het huis kan worden verstrekt. Het is dan ook een optie om de aflossingsvrije hypotheek te combineren met de spaarhypotheek, beleggingshypotheek of een andere hypotheekvorm.

Persoonlijke offerte voor een goedkope hypotheek

Het vergelijken van goedkope hypotheken zal al snel inzicht geven in de verschillen met betrekking tot de rente, verplichte verzekeringen en aftrek van hypotheekrente, zodat u een offerte kunt aanvragen. U kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar een goedkope hypotheek, maar u kunt dit ook overlaten aan een deskundige op dit gebied. Het voordeel van een deskundig advies en een persoonlijke offerte is dat er ook rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen. U kunt hier dan ook vrijblijvend een persoonlijke offerte aanvragen voor een goedkope hypotheek.

=> VRAAG VRIJBLIJVEND EEN PERSOONLIJKE OFFERTE AAN