Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Hypotheek berekenen

Het grootste belang dat voortkomt uit het berekenen van de hypotheek is, te weten te komen welke maandlasten gekoppeld worden aan de betreffende hypotheek. Ook het berekenen van de maximale hypotheek is van belang, omdat dit de basis vormt voor het kopen van een eigen woning in een bepaalde prijsklasse.

=> BEREKEN DIRECT, GRATIS EN VRIJBLIJVEND UW HYPOTHEEK

Maximale hypotheek berekenen

Bij het berekenen van de maximale hypotheek is het van belang om bewust te zijn van de normen voor verantwoord lenen. Het berekenen van de maximale hypotheek kan namelijk gedaan worden op basis van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Bij deze berekening kan de consument ervan uitgaan dat de hoogte van de berekende hypotheek op basis van het inkomen verantwoord is. Het berekenen van de hypotheek met nhg is gebaseerd op de inkomensnormen en uitgaven aan woonlasten van het NIBUD. Als er bij het berekenen van de maximale hypotheek geen rekening wordt gehouden met deze normen, kan er niet klakkeloos vanuit worden gegaan dat de hoge hypotheek financieel verantwoord zal zijn.

Maandlasten van de hypotheek berekenen

Naast de eventuele maximale hypotheek, zijn consumenten vooral ook geïnteresseerd in de vraag welke maandlasten er bij een hypotheek zullen komen. Daarbij kan er weer een onderscheid gemaakt worden tussen de bruto maandlasten en de netto maandlasten. Het verschil tussen de bruto en netto maandlasten is het fiscale voordeel door de aftrek van hypotheekrente. Er zijn diverse rekentools waarmee de consument zelfstandig de maandlasten van de hypotheek kan berekenen. Het is echter ook niet onverstandig om zelf eens na te gaan, op basis van de persoonlijke financiële situatie, welk bedrag men maximaal per maand kwijt wil zijn aan het betalen van de hypotheek. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u bij ons direct een offerte aanvraagt, zodat u direct inzicht krijgt in de maandelijkse lasten bij een hypotheek.

Laat uw hypotheek berekenen

De instrumenten die worden aangereikt om de hypotheek te berekenen, zijn stuk voor stuk slechts middelen om een indicatie te krijgen van de maximale hypotheek of de bijbehorende maandlasten van de hypotheek. De beste optie is dan ook om uiteindelijk uw hypotheek te laten berekenen. Alleen dan kan er een exact inzicht worden verkregen van de mogelijkheden en de maandlasten die gekoppeld zijn aan de betreffende hypotheek. U kunt daarvoor tijd vrijmaken en een afspraak maken met een hypotheekadviseur, maar u kunt ook kiezen voor een andere betrouwbare en snelle manier. Wilt u vandaag nog actie ondernemen? Vermeld dan uw gegevens en een op maat gemaakte offerte met berekening van de hypotheek en maandlasten zal naar u toe worden gezonden. De offerte is uiteraard geheeld vrijblijvend en u bent dan ook tot niets verplicht.

Kijk ook eens op executiewaarde berekenen