Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Hypotheek voor ondernemers

Als er al een doelgroep is voor wie het lastig is om een hypotheek af te sluiten, zijn het wel de ondernemers en dan met name de startende ondernemers. Daar waar werknemers kunnen volstaan met het overleggen van salarisstroken en een werkgeversverklaring, wordt er van de ondernemers uitgebreide financiële informatie gevraagd over de afgelopen drie jaren. Hoewel het natuurlijk lastig kan zijn om een hypotheek voor ondernemers af te sluiten, is het zeker niet onmogelijk.

U wilt als ondernemer een hypotheekofferte op maat? klik hier!

Ondernemershypotheek

Bij een groot deel van de banken kan een negatief advies worden gegeven aan zelfstandige ondernemers, die een hypotheek willen afsluiten. De reden hiervoor is dat de onzekerheid omtrent het inkomen in de toekomst voorop staat. Het beoordelen van de financiële situatie van ondernemers is voor een deel van de banken dan ook een lastige zaak. Om dit probleem te omzeilen kunnen zelfstandige ondernemers een keuze maken voor een specifieke ondernemershypotheek, waar ook een aantal voordelen aan verbonden zijn.

Kenmerken van de ondernemershypotheek

Bij de hypotheek voor ondernemers, anders dan een gewone hypotheek, zijn er specifieke kenmerken die van toepassing zijn op de ondernemershypotheek zoals:

  • Bij de speciale hypotheek voor ondernemers is het niet altijd noodzakelijk, dat van de afgelopen drie jaren de jaarcijfers worden overgelegd. Het is ook mogelijk om op basis van een zogenaamd prognosejaar een berekening te maken van de maximale ondernemershypotheek.
  • Een ander kenmerk is dat er bij deze vorm van hypotheek rekening kan worden gehouden met versnelde afschrijvingen, waardoor het inkomen wordt verlaagd.
  • Naast de reguliere inkomsten van de zelfstandige ondernemer zoals het salaris, wordt er ook rekening gehouden met andere inkomsten. Hierbij kan men denken aan dividend of aan tantièmes.

Bij interesse in de speciale hypotheek voor ondernemers, kunt u gebruik maken van de mogelijkheid een online offerte aan te vragen, zodat u inzicht krijgt in de mogelijkheden.

=> VRAAG DIRECT EEN ONLINE OFFERTE AAN VOOR EEN ONDERNEMERSHYPOTHEEK

Voordeel van een hypotheek voor ondernemers

De bovengenoemde kenmerken van een hypotheek voor ondernemers kunnen al als voordelen beschouwd worden, maar er zijn meer voordelen. Een ander voordeel is dat het mogelijk is, afhankelijk van de stukken, om een hypotheek te verkrijgen tot maximaal 125 procent van de executiewaarde. Ook bij een ondernemershypotheek zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot de hypotheekvormen zoals een aflossingsvrije hypotheek, effectenhypotheek of een tweede hypotheek. Elke hypotheekaanvraag wordt natuurlijk wel beoordeeld aan de hand van de individuele situatie, zodat de ene ondernemer nog meer voordeel heeft als de andere ondernemer. Wilt u uw voordeel weten? Vraag dan direct nog een offerte aan.