Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Hypotheek voor starters

Een hypotheek voor starters heeft betrekking op consumenten die voor de eerste keer een eigen woning aanschaffen en op basis van hun leeftijd en perspectieven binnen de doelgroep vallen. Met een hypotheek voor starters is het namelijk mogelijk om op basis van de financiële toekomstverwachtingen een hogere hypotheek te krijgen, dan op basis van het huidige inkomen gerechtvaardigd zou zijn.

Bent u een starter en wilt u een hypotheekofferte op maat?
=>VRAAG HIER DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN

 Meer mogelijkheden voor starters

Met de stijgende huizenprijzen van een aantal jaren geleden, kwamen de starters op de woningmarkt maar moeilijk aan een betaalbaar huis. De prijzen waren gewoonweg te hoog om voor een hypotheek in aanmerking te komen. Aangezien starters aan het begin van hun carrière staan en op financieel gebied goede toekomstperspectieven kunnen hebben op basis van hun opleiding, hebben banken aanleiding gezien alternatieve mogelijkheden te bieden. De hypotheek voor starters is daarvoor in het leven geroepen, zodat ook deze groep meer kansen krijgt op de woningmarkt. Overigens zijn er ook andere aantrekkelijke regelingen in het leven geroepen voor starters op de woningmarkt zoals de koopsubsidie.

Basis van de hypotheek voor starters

De basis van de hypotheek voor starters is erin gelegen dat het huidige inkomen ontoereikend is om de gewenste hypotheek te verkrijgen. De banken die een hypotheek voor starters aanbieden kijken echter niet alleen naar het huidige inkomen, maar ook naar het mogelijke toekomstige inkomen. Hierdoor kan er dus een hogere hypotheek worden verstrekt, maar wel met een belangrijk kenmerk en dat is dat de maandlasten in het begin van de looptijd natuurlijk laag zijn. Wilt u direct advies? Laat dan uw gegevens achter en ontvang een uitgebreide offerte voor de startershypotheek.

Voorwaarden bij de hypotheek voor starters

Aan de hypotheek voor starters zijn uiteraard wel voorwaarden verbonden om er voor in aanmerking te komen. Dat betekent dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een startershypotheek te krijgen. De exacte voorwaarden kunnen per bank verschillen, maar over het algemeen komt het erop neer dat er een leeftijdseis is en een opleidingseis. De doelgroep voor de startershypotheek heeft een leeftijd tot 35 jaar en er zijn banken die een minimumleeftijd van 25 jaar als voorwaarde hanteren. Voor het opleidingsniveau wordt door de banken standaard een opleiding op minimaal mbo-niveau als eis gesteld.

Offerte hypotheek voor starters

Als u tot de doelgroep voor een startershypotheek behoort, dan kunt u uw gegevens invullen en direct online een offerte voor een hypotheek voor starters aanvragen. Valt u buiten de doelgroep, dan kunt u kijken naar de andere hypotheekmogelijkheden en voor een hypotheek naar voorkeur een offerte aanvragen.