Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Hypotheekadvies

Een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies is van groot belang, Dit geldt niet alleen voor het aankopen van een eigen woning, maar ook als u gaat verhuizen of als u de bestaande hypotheek wenst over te sluiten. Een hypotheekadvies wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en financiële middelen. Daarom kan een persoonlijk hypotheekadvies nooit vervangen worden door bijvoorbeeld rekenmodules voor hypotheken of vergelijkingstabellen van websites. Deze instrumenten kunnen wel aanleiding geven om een persoonlijk hypotheekadvies te vragen, dat onder meer in de vorm van een hypotheekofferte gegeven kan worden.

=> VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN VOOR UW PERSOONLIJKE HYPOTHEEKADVIES

Belangrijk bij een hypotheekadvies

Voor consumenten is het belangrijk dat een hypotheekadvies afgestemd wordt op hun individuele situatie en dat er duidelijkheid wordt gegeven over de verschillende mogelijkheden. In een goed hypotheekadvies komen de voordelen en nadelen van de verschillende hypotheekvormen aan de orde net als bij de rentevormen zoals een vaste rente of een variabele rente. Ook is het belangrijk dat er inzicht wordt gegeven in eventuele extra verzekeringen in combinatie met bepaalde hypotheken. Veel banken stellen namelijk bij bepaalde hypotheken verplicht dat er een overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering wordt afgesloten. Een goed hypotheekadvies in een persoonlijk gesprek begint bij het op een rijtje zetten van de wensen, voorkeuren en financiële mogelijkheden van de consument. De hypotheekadviseur zal zich een beeld moeten vormen van de gewenste situatie na het afsluiten van de hypotheek. De consument kan echter ook zelf informatie vergaren over hypotheken en de gevolgen en op basis daarvan direct een offerte aanvragen, zoals hier ook mogelijk is en waarbij er een hypotheekadvies in de offerte wordt gegeven.

Online hypotheekadvies

Een deel van de consumenten die op zoek is naar een hypotheekadvies en daarbij gebruik maakt van internet, wil graag zo snel mogelijk de benodigde informatie vinden. Het is dan ook mogelijk om niet eerst een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een adviseur te maken, maar direct online een hypotheekadvies aan te vragen. Het aanvragen van een online hypotheekadvies wordt meestal vormgegeven in een offerte, maar kan ook betekenen dat er telefonisch contact wordt opgenomen om uitleg en informatie over de mogelijkheden te verstrekken. U kunt dan zelf bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat bij een online hypotheekadvies.

Offerte hypotheekadvies

Als u direct een gedegen hypotheekadvies wenst in de vorm van een offerte, dan kunt u deze uiteraard online via ons aanvragen. Het hypotheekadvies in de aangevraagde offerte zal onder meer afgestemd zijn op de bestemming van de hypotheek. Een complete financiering van een woning leidt namelijk vaak tot een ander type hypotheek als de keuze voor een tweede hypotheek om een verbouwing te realiseren. Het enige wat u hoeft te doen is een aantal stappen doorlopen door gegevens in te vullen en de offerte online aan te vragen. Er wordt dan een hypotheekadvies in de vorm van een passende offerte naar u toe gezonden, zonder dat er verplichtingen aan verbonden zijn.