Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Hypotheekofferte

Voor het afsluiten van een hypotheek, zal er eerst een hypotheekofferte moeten worden aangevraagd. Aan de hypotheekofferte zijn een aantal kenmerken en voorwaarden verbonden, waarvan niet iedereen op de hoogte is. Er zal hier daarom uitgebreid worden ingegaan op alles wat met de hypotheekofferte te maken heeft.

=> VRAAG SNEL, GRATIS EN VRIJBLIJVEND EEN HYPOTHEEKOFFERTE AAN

Aanvragen van de hypotheekofferte

Een hypotheekofferte kan online worden aangevraagd, maar ook samen met een hypotheekadviseur. Bij het aanvragen van een hypotheekofferte moeten er al wel een aantal aspecten duidelijk zijn zoals de hoogte van het gewenste hypotheekbedrag, de hypotheekvorm of hypotheekvormen en de looptijd van de rente en rentevorm. Op basis van deze gegevens kan er namelijk een passende hypotheekofferte worden gemaakt. Het is dan ook van belang eerst alle informatie te verzamelen en een keuze te maken voor de hypotheek en overige aspecten en dan pas een hypotheekofferte aan te vragen. Die hypotheekofferte kunt u via ons online aanvragen.

Inhoud van de hypotheekofferte

In de hypotheekofferte staan een aantal voorwaarden opgenomen. Zo wordt er onder meer aangegeven wat voor soort hypotheek het betreft, bijvoorbeeld spaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek. Verder wordt het hypotheekbedrag er in opgenomen en ook de looptijd van de hypotheek. Wat ook belangrijk is bij de hypotheekofferte is de vermelde rente en de periode waarvoor de rente wordt vastgezet. De hypotheekofferte wordt uiteraard altijd samengesteld op basis van de door u ingevulde gegevens, maar het is toch belangrijk om de gegevens in de hypotheekofferte te controleren. Nog een belangrijk aspect van de hypotheekofferte is de geldigheidsduur. De geldigheidsduur oftewel het aanbod van de offerte is beperkt, in die zin dat na het verstrijken van de geldigheidsduur de aanbieding zoals deze is neergelegd in de offerte niet meer voor u geldt. U kunt na het verstrijken van de geldigheidsduur uiteraard wel altijd een nieuwe hypotheekofferte aanvragen.

Hypotheekofferte tekenen

Als u de hypotheekofferte tekent en terug stuurt, dan zal de hypotheekofferte in behandeling worden genomen en worden beoordeeld. Voor de beoordeling wordt onder meer de kredietwaardigheid onderzocht en zullen er bewijsstukken van het inkomen moeten worden ingezonden. Ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs mag niet ontbreken. Verder wordt er vaak verzocht om een werkgeversverklaring of intentieverklaring te overleggen. Hieruit kan de bank opmaken of het arbeidscontract niet op korte termijn beëindigd zal worden.

Online hypotheekofferte

Er zijn vele wegen die naar een hypotheekofferte leiden. Het online aanvragen van een hypotheekofferte is de snelste weg om inzicht te krijgen in de aanbieding. Om het u gemakkelijk te maken kun u ook via deze website een hypotheekofferte aanvragen door uw voorkeuren aan te geven en de benodigde gegevens in te vullen. Dit heeft bovendien als voordeel dat u een hypotheekofferte krijgt, die is afgestemd op het doel van de financiering.

=> VRAAG GRATIS EEN ONLINE HYPOTHEEKOFFERTE AAN

Hypotheekofferte vergelijken? Bekijk dan eens hypotheekoffertevergelijk.nl