Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Maximale hypotheek

U hebt misschien al een leuke woning gezien en u vraagt zich af of u daarvoor een hypotheek kunt krijgen? Dan is het belangrijk om erachter te komen wat de maximale hypotheek zou zijn, die u zou kunnen krijgen. De hoogte van de maximale hypotheek is uiteraard afhankelijk van een aantal aspecten, waar door elke bank rekening mee wordt gehouden bij het aanvragen van een maximale hypotheek.

=> BEREKEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND UW MAXIMALE HYPOTHEEK

Maximale hypotheek met nhg

De maximale hypotheek, die verkregen kan worden als er sprake is van Nationale Hypotheek Garantie bedraagt tegenwoordig 350.000 euro. Dit betekent dat als er een bestaande woning wordt gekocht, de aankoopsom van de woning niet hoger mag zijn als 312.500 euro. Er komen namelijk nog kosten overheen die mee gefinancierd moeten worden in de maximale hypotheek. Bij een nieuwbouwwoning kan de aankoopsom hoger liggen, want er is dan geen sprake van overdrachtsbelasting. De werkelijke maximale hypotheek met nhg, die u zou kunnen krijgen is onder meer afhankelijk van het inkomen en financiële verplichtingen. Ook wordt er rekening gehouden met de normen van het NIBUD met betrekking tot de maximale woonlasten, gekoppeld aan het inkomen.

Maximale hypotheek zonder nhg

De maximale hypotheek die verkregen kan worden, zonder dat er rekening wordt gehouden met de normen die bij NHG gebruikt worden, kan dan ook aanzienlijk hoger zijn. Er moet natuurlijk wel altijd rekening gehouden worden met de vraag in hoeverre een maximale hypotheek, zonder dat er rekening wordt gehouden met normen zoals maximale woonlasten als percentage van het inkomen, verantwoord is. Uiteraard houden de banken die ook hypotheken verstrekken boven de nhg norm of zonder de nhg norm toe te passen ook rekening met het inkomen op basis waarvan de maximale hypotheek wordt berekend. Bij ons kunt u simpel en snel een offerte aanvragen op basis van uw maximale hypotheek.

Berekenen van de maximale hypotheek

Op deze website kunt u globaal berekenen wat de maximale hypotheek in uw situatie zou kunnen zijn. Hiervoor kunt u gebruik maken van de rekenmodule 'Hoeveel kan ik lenen'. De berekening van de maximale hypotheek wordt gedaan op basis van uw inkomen en het inkomen van uw partner. Daarbij wordt er ook rekening gehouden met openstaande schulden en alimentatieverplichtingen. Persoonlijke factoren worden niet meegenomen in deze berekening en daarom is er slechts sprake van een indicatie van de maximale hypotheek. Ook de rentestanden kunnen invloed hebben op de maximale hypotheek en vooral als er rekening wordt gehouden met de normen van de maximale maandelijkse woonlasten. Door een persoonlijke offerte aan te vragen, kunt u wel rekening houden met persoonlijke voorkeuren en wensen in de individuele financiële situatie. Als u nu direct een offerte aanvraagt voor de maximale hypotheek, dan zullen wij deze met zorg samenstellen, afgestemd op uw eigen situatie.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR UW MAXIMALE HYPOTHEEK

Kijk ook eens op Lening offerte