Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Overdrachtsbelasting naar 2%!

05-07-11

Makelaars en hypotheekadviseurs zijn enthousiast over de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2%. Voor een gemiddelde huizenkoper scheelt dat duizenden euro’s. Op een koopwoning van € 300.000,- bespaart u met deze nieuwe belastingregel € 12.000,- . Een aanzienlijk bedrag dat u in staat stelt net dat stukje te financieren dat u misschien te kort kwam of dat u nu extra kunt gebruiken om het wooncomfort van uw nieuw verworven eigendom te veraangenamen.

De huizenmarkt was op sterven na dood en de regering moest wel met maatregelen komen om deze ingezakte markt uit het slop te trekken. Waar de regering op hoopt is dat vooral de starters gebruik gaan maken van deze regeling en dat dit genomen besluit de doorstroming gaat bevorderen.

De overdrachtsbelasting was al jarenlang een enorme ergernis bij de huiseigenaren omdat voor het bedrag wat aan belasting betaald moest worden niets naar de huiseigenaar terugvloeide. Het ging de schatkist in en werd gebruikt voor algemene middelen. In kabinetskringen gaan de geruchten dat de maatregel over een jaar niet weer omhoog gaat, maar dat gedacht wordt over een permanente verlaging. Nog meer redenen om na te denken over het kopen van een huis en of dat ook voor u aantrekkelijk is.

Ga terug naar het hypotheken nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u hypotheken nieuws per email ontvangen? Meld u dan nu aan op de nieuwsbrief.