Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Groene hypotheek

De groene hypotheek is door de overheid in het leven geroepen om initiatieven op het gebied van duurzaamheid positief te belonen. Om voor een groene hypotheek in aanmerking te kunnen komen, zal er moeten worden voldaan aan de voorwaarden, die daaraan gesteld zijn en waar hieronder verder op zal worden ingegaan. Waarom kiezen voor een groene hypotheek en niet voor een gewone hypotheek? Het antwoord daarop is vrij simpel. Bij het afsluiten van een groene hypotheek komt de hypotheeknemer in aanmerking voor een aantrekkelijke korting op de rente, dat vanuit de overheid de financiële regeling voor groene hypotheken wordt genoemd.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN GROENE HYPOTHEEK

In aanmerking komen voor een groene hypotheek

De volgende situaties kunnen aanleiding bieden om in aanmerking te komen voor een groene hypotheek, waarbij kan worden vermeld dat het mogelijk is om een groene hypotheek in combinatie met een andere hypotheek af te sluiten.
- Nieuwe woningen
- Wijziging van een niet-woning naar een woning
- Renovatie van huizen die ouder zijn dan 1980
- Renovatie van huizen met als doel het energiezuinig maken van de woning

Indien het huis deel uitmaakt van een nieuwbouwproject, dan is het raadzaam om na te gaan of er inmiddels een groenverklaring is verstrekt. De projectontwikkelaar kan u daarover informatie verstrekken. Als er nog geen verklaring is aangevraagd voor duurzaam bouwen, dan bestaat de mogelijkheid dit alsnog te doen via een groenfonds. Wel mag er nog niet gestart zijn met de bouw van de woning vanaf de begane grond.

Beperkingen groene hypotheek

Aan het afsluiten van een groene hypotheek is wel de voorwaarde verbonden, dat de stichtingskosten van een nieuwe woning niet meer mogen bedragen dan 272.268 euro. Voor woningbezitters, die op grond van het duurzaam renoveren initiatief hun woning energiezuinig willen maken, is er een mogelijkheid om een groene hypotheek af te sluiten voor een bedrag tussen de 25.000 euro en 100.000 euro met een gunstig rentepercentage. Verder geldt dat de fiscale aftrek voor dergelijke hypotheken maximaal 34.034 euro mag bedragen. Dit is dan ook de reden waarom er vaak een combinatie van een groene hypotheek met een andere hypotheek wordt afgesloten.

Aanvragen van een groene hypotheek

Er zijn meerdere hypotheekverstrekkers, die de mogelijkheid bieden om via hen een groene hypotheek aan te vragen. U kunt hiervoor een deskundig adviseur raadplegen. Het voordeel van een groene hypotheek ten opzichte van een reguliere hypotheek bedraagt een renteverschil van tussen de 0,2 en 1 procent. Het is dan ook zeker de moeite waard om actie te ondernemen als u denkt in aanmerking te komen voor een groene hypotheek.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met een adviseur op het gebied van groene hypotheken.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN GROENE HYPOTHEEK