Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Hybride hypotheek

De hybride hypotheek lijkt complex van aard, maar wie zich verdiept in deze materie zal snel doorhebben welke flexibele mogelijkheden er zijn met deze hypotheekvorm. De hybride hypotheek is niet meer en niet minder dan een combinatie van een spaarhypotheek en beleggingshypotheek, waar tevens een overlijdensrisicoverzekering aan is gekoppeld. Het is de bedoeling om met de opbrengsten van het spaargedeelte en beleggingsgedeelte aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen. Dit betekent dat er tijdens de looptijd geen aflossingen plaatsvinden en er alleen rente wordt betaald, wat fiscaal voordelig is. De netto maandlasten blijven op deze manier namelijk laag.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN HYBRIDE HYPOTHEEK

Flexibiliteit hybride hypotheek

De flexibiliteit van de hybride hypotheek komt er op neer dat er gedurende de looptijd wijzigingen kunnen worden aangebracht in het percentage van het spaardeel en het percentage van het beleggingsdeel. De consument heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een 100 procent spaarvariant van de hybride hypotheek, waarmee het eindkapitaal gegarandeerd is, maar het is ook mogelijk om voor 50 procent de spaarvariant te kiezen en voor 50 procent de beleggingsvariant. Bij de beleggingsvariant is het echter niet mogelijk om het eindkapitaal te garanderen, waardoor er een risico wordt genomen. Er kan aan het einde van de looptijd onvoldoende rendement zijn, zodat de schuld niet compleet kan worden afgelost. Andersom is ook mogelijk. Het rendement kan boven verwachting zijn, waardoor de schuld wordt afgelost en er geld overblijft. Door de flexibiliteit van de hybride hypotheek is het mogelijk om tussentijds de verhoudingen van de spaarvariant en beleggingsvariant bij te stellen.

Premie hybride hypotheek

Naast de rente wordt er maandelijks een premie betaald, die na aftrek van de kosten inclusief de overlijdensrisicoverzekering, naar keuze belegd kan worden, gespaard kan worden of gecombineerd kan worden. Deze premie voor de hybride hypotheek wordt ook wel de premie kapitaalverzekering genoemd en bestaat dus eigenlijk uit drie delen, namelijk uit de premie die voor de overlijdensrisicoverzekering betaald moet worden, de kosten die elke hypotheekverstrekker voor de premie in rekening brengt en het restant dat overblijft, wordt voor de spaarvariant of beleggingsvariant gebruikt.

Aanvragen hybride hypotheek

De hybride hypotheek wordt onder veel verschillende benamingen aangeboden aan de consumenten zoals een maatwerkhypotheek of een opmaathypotheek. Dit kan bij het vergelijken van een hybride hypotheek van meerdere hypotheekverstrekkers tot verwarring leiden. Daarom is het ook raadzaam om een onafhankelijk advies te vragen over de mogelijkheden van een hybride hypotheek.

Voor een uitgebreid advies over een passende hybride hypotheek kunt u contact opnemen met een deskundig adviseur.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN HYBRIDE HYPOTHEEK