Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Seniorenhypotheek

De seniorenhypotheek is een uitkomst voor senioren die overwaarde hebben op hun woning en van hun pensioen willen genieten door net wat meer financiële ruimte te creëren. De bestedingsruimte van senioren kan namelijk worden verhoogd door gebruik te maken van de overwaarde van hun woning. Bij het afsluiten van een seniorenhypotheek bestaat de mogelijkheid om in een keer over een groot bedrag te beschikken, maar er zijn ook andere vormen mogelijk. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een combinatie van kapitaal en maandelijkse periodieke uitkeringen.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN SENIORENHYPOTHEEK

Aflossen huidige hypotheek

Bij de seniorenhypotheek is er als het ware sprake van het oversluiten van de bestaande hypotheek naar een nieuwe seniorenhypotheek, waarmee meer financiële vrijheid kan worden gerealiseerd. Doordat er sprake is van overwaarde van de woning, kan de hypotheek opgehoogd worden zodat er een vermogen uit vrij komt. Vervolgens kan het vermogen aan twee verschillende zaken worden besteed, namelijk het ene deel als inleg voor een lijfrente, waarmee elke maand een uitkering wordt verkregen tot het 85ste levensjaar en het andere deel is vrij vermogen, dat naar eigen inzicht besteed kan worden. Met de maandelijkse uitkering kan de rente van de seniorenhypotheek worden betaald. Dit is slechts een voorbeeld waarop er aan een seniorenhypotheek uitvoering kan worden gegeven en er zijn uiteraard verschillende combinaties mogelijk op het gebied van de seniorenhypotheek.

Voordelen en nadelen van de seniorenhypotheek

Een van de voordelen van de seniorenhypotheek is dat de eigen woning niet verkocht hoeft te worden om van extra kapitaal te kunnen profiteren, waardoor er meer financiële armslag wordt gecreëerd tijdens het pensioen. Een nadeel van de seniorenhypotheek kan zijn, dat er niet meer gefinancierd wordt dan de executiewaarde van de woning.

Keuze voor een seniorenhypotheek

Bij de keuze voor een seniorenhypotheek is een goed advies van groot belang, zodat exact duidelijk zal worden, wat de financiële mogelijkheden zijn na het afsluiten van de seniorenhypotheek. Daarbij moet er ook nog eens rekening worden gehouden met de verschillende voorwaarden, zoals rente, die de diverse hypotheekverstrekkers hanteren. Het is daarom aan te raden om meerdere mogelijkheden bij diverse hypotheekverstrekkers te onderzoeken. Uiteraard kunt u hierbij geholpen worden door gebruik te maken van de diensten van een deskundig adviseur op het gebied van seniorenhypotheken.

Wenst u een advies op maat? Neemt u dan contact op met een deskundig financieel adviseur.

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR EEN SENIORENHYPOTHEEK