Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Arbeidsongeschiktheid en werkloosheidsverzekering

Het risico dat u arbeidsongeschikt of werkeloos wordt is uiteraard altijd aanwezig. Toch weten veel mensen niet precies wat hier de gevolgen van kunnen zijn. U moet er rekening mee houden dat, als arbeidsongeschikt of werkloos wordt, u 30% van uw inkomen verliest. Ondernemers die geen aov verzekering hebben kunnen nog meer inkomen kwijtraken. Uw maandelijkse vaste lasten lopen echter gewoon door. Dit kan, zeker als u een eigen woning heeft, tot vervelende situaties leiden.

Woonlastenverzekering

U kunt zich tegen dit risico verzekeren doormiddel van een woonlastenverzekering. Deze verzekering keert een vastgesteld bedrag uit in het geval u arbeidsongeschikt of werkeloos wordt. Daardoor bent u in staat om in ieder geval aan uw maandelijkse betalingsverplichting te voldoen. Een woonlastenverzekering kan op twee manieren betaald worden: het bedrag aan premie voor de volledige looptijd kan in 1 keer voldaan worden (koopsom) of kan per maand betaald worden.

Het is met een koopsom ook mogelijk om het bedrag mee te financieren in de hypotheek of lening, zodat u dit bedrag niet direct uit eigen zak hoeft te betalen. Indien u zeker wil zijn dat u zowel nu als in de toekomst uw hypotheek en andere maandlasten kan blijven betalen, dan is de woonlastenverzekering een goede optie. Voor een goed advies over de woonlastenverzekering of informatie inzake aov verzekeringen voor zelfstandig ondernemers adviseren wij dat u zich laat voorlichten door een adviseur.