Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Overlijdensrisicoverzekering

De hypotheekverstrekker stelt in 90 % van de gevallen de eis dat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit voor een bepaald gedeelte van uw hypotheek. Mocht u onverhoopt komen te overlijden dan zal alsnog een deel van uw hypotheek worden afgelost. Uiteraard is dit ook een goede voorziening voor uw nabestaanden die dan niet met een restschuld achterblijven.

Veelal wordt deze verzekering gesloten voor het bedrag dat de hypotheekverstrekker verlangt van u. Echter, indien u de enige kostwinner bent in uw gezin kan het verstandig zijn een bedrag ter hoogte van uw volledige hypotheekbedrag af te dekken met een overlijdensrisicoverzekering. ING heeft een interessante overlijdensrisicoverzekering.

Het is ook mogelijk om in uw overlijdensrisicoverzekering een spaar- of beleggingsdeel op te nemen. Dit wordt aan het eind van de looptijd uitgekeerd. U krijgt dan dus gegarandeerd een uitkering. Er wordt namelijk uitgekeerd na het verlopen van de einddatum van de hypotheek, zowel als u overleden bent of nog leeft.

Voor een goed advies inzake uw overlijdensrisicoverzekering helpt uw adviseur u.