Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Uitvaartverzekering

Relatief weinig mensen hebben een verzekering gesloten die hun uitvaart regelt. Nu is het begrijpelijk dat u hier nog liever niet bij stil staat, maar wat veel mensen niet weten is dat de kosten voor een uitvaart de laatste jaren enorm zijn gestegen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een uitvaart over 20 jaar zo’n €14.000,- tot €20.000,- zal kosten.

Voordelen

Daarom adviseren wij u om er toch eens bij stil te staan, want anders blijven uw nabestaanden met de kosten achter. Indien u een uitvaartverzekering sluit, kunt u ook direct uw wensen voor uw uitvaart kenbaar maken. Dit betekent voor uw nabestaanden dat zij veel minder hoeven te regelen na uw overlijden. Dit alles kunt u al verzekeren voor tussen de €10,- en €30,- per maand, afhankelijk van het kapitaal en de looptijd van uw premie betaling. U kunt er namelijk voor kiezen om levenslang premie af te dragen of gedurende een looptijd van 30 jaar.

Uitvaartverzekering vergelijken

U kunt tegenwoordig ook online diverse aanbieders vergelijken omtrent uitvaartverzekeringen. Zo kunt u hier terecht voor een vergelijking van premie en voorwaarden. Op deze manier bent u goed op de hoogte van het aanbod. Het scheelt u ook nog eens in tijd, u hoeft namelijk niet alle websites af te gaan van de aanbieders voor een vergelijking.

Lagere leeftijd, lagere premie

Hoe jonger u bent, hoe voordeliger deze verzekering is. Dit komt doordat het risico kleiner is. De verzekeraar loopt immers een risico dat u overlijdt voordat alle premies zijn voldaan. Laat u informeren door een adviseur naar de mogelijkheden van de verschillende uitvaartverzekeringen die worden aangeboden.