Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Financiering middels de hypotheek

bank

Nu is de tijd aangebroken om de financiering te regelen voor uw nieuwe woning. Laat u hierin goed adviseren, zodat u een gedegen keuze kunt maken uit:

 • Rentevaste periode
 • Hypotheekvorm
 • Verzekeringen

=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN!

Hypotheekgesprek met een adviseur

Het is raadzaam om met een hypotheekadviseur om de tafel te gaan zitten. Uw wensen en uw financiële situatie zullen in dat gesprek aan bod komen. Er zal door de adviseur een inventarisatie worden gemaakt van hoe u staat ten opzichte van risico’s en biedt mogelijkheden om die risico's af te dekken middels verzekeringen. Zo wordt er een compleet voorstel voor u uitgewerkt. Dit voorstel sluit precies aan bij uw wensen, risicobereidheid en uw financiële situatie. Zowel nu als in de toekomst. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een offerte aangevraagd bij de hypotheekverstrekker die het best aansluit bij uw profiel en wensen.

Meer informatie over hypotheekadvies.

Risico’s afdekken

Laat u ook goed informeren over de financiële risico’s waarmeer u (mogelijk) te maken kan krijgen. Zoals bijvoorbeeld het risico op arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. Deze risico's kunt u afdekken met een woonlastenverzekering, zodat u ook met een lager inkomen uw maandlasten kan blijven dragen. Daarnaast kunt u overwegen om een levensverzekering af te sluiten. Door een levensverzekering af te sluiten laat u uw nabestaanden niet achter met een restschuld. Bijna alle hypotheekverstrekkers hanteren als voorwaarde voor de financiering dat u een levensverzekering heeft. De prijzen van zo’n verzekering kunnen flink uit elkaar lopen. Informeer daarom bij uw adviseur naar de premies en voorwaarden.

Hier treft u een compleet overzicht van de risico’s en de mogelijkheden u hiertegen te verzekeren.

De Hypotheekofferte

Het duurt meestal tussen een dag tot een week voordat uw adviseur de offerte ontvangt van de bank. Daarna kunt u een nieuwe afspraak maken met uw adviseur om de offerte te doorlopen en de laatste zaken in orde te maken. Er moeten namelijk wat zaken door u worden aangetoond zodat de hypotheekverstrekker een beoordeling gaat doen. Let op: als u een offerte heeft getekend, wil dat nog niet zeggen dat de financiering akkoord is. De bank behoudt zich namelijk altijd het recht om de financiering te weigeren. Maar in 95% van de gevallen zal de bank gewoon akkoord gaan; uw adviseur heeft immers al bekeken of u binnen de acceptatienormen van de bank valt. De volgende documenten zult u in de meeste gevallen moet overleggen:

 • Salarisstrook (beide aanvragers)
 • Legitimatiebewijs (beide aanvragers)
 • Werkgeversverklaring / kopie arbeidsovereenkomst
 • Recente loonstrook (beide aanvragers)
 • Taxatierapport (in bepaalde gevallen een WOZ beschikking)
 • Koopovereenkomst of eigendomsbewijs in geval de woning al van u is
 • Opgave van eventuele leningen die u hebt lopen
 • De offerte getekend door alle aanvragers
 • Keuze van notaris

Lees hier meer over een hypotheekofferte.
=>VERGELIJK GRATIS EN VRIJBLIJVEND VELE HYPOTHEEKVERSTREKKERS VOOR UW HYPOTHEEKOFFERTE

Acceptatie door de geldverstrekker

Met deze documenten zal de geldverstrekker een beoordeling maken of zij bereidt is u het geld te verstrekken. De geldverstrekker heeft ongeveer 2 weken nodig voor de beoordeling. U krijgt via uw adviseur te horen of de financiering akkoord is. Mocht de financiering zijn afgewezen, zorg dan wel dat u hiervan een schriftelijke bevestiging krijgt. Hiermee kunt u zich namelijk beroepen op de ontbindende voorwaarden. Zodra de hypotheek akkoord is, kan er een afspraak worden gemaakt met de notaris.