Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

Passeren hypotheek bij notaris

notaris

Opzoek naar een notaris? Kijk hier voor een overzicht.

De hypotheekakte

De hypotheekakte wordt bij de notarisgetekend. De notaris zal ervoor zorg dragen dat de hypotheek wordt ingeschreven bij het kadaster. Hier kan iedereen in de registers nagaan dat er een hypotheek op uw woning loopt, hoe hoog die is en waar deze loopt.

De akte van levering

Hierin wordt de daadwerkelijke overdracht geregeld. Daarom kunt u dit beschouwen als het bewijs van eigendom. Op het moment dat deze akte gepasseerd is dan bent u de eigenaar van de woning. Ook dit wordt gemeld aan het kadaster; de woning zal in de registers worden overgeschreven op uw naam.

Kosten

De kosten hiervoor zijn voor de rekening van u als koper. De tarieven van notarissen lopen nogal uiteen het is daarom verstandig om u hierin te verdiepen. Het kan u zo honderden euro’s schelen. U kunt hier een opgave vinden van de goedkoopste notarissen in Nederland.

Een notaris speelt een belangrijke rol met betrekking tot uw hypotheek. De notaris moet de hypotheek ondertekenen en inschrijven bij het kadaster. Maar het is meestal de bank die u adviseert bij de keuze van uw hypotheek. Om beslagen ten ijs te komen is het raadzaam veel informatie over uw hypotheekmogelijkheden in te winnen. Via onderstaande link kunt u die informatie makkelijk, gratis en vrijblijvend inwinnen.

=>VRAAG SNEL EN GRATIS EEN HYPOTHEEKOFFERTE AAN

Op zoek naar een notaris? Bekijk dan eens notarisvergelijk.nl