Tijdlijn Hypotheken

Uw situatie

Selecteer een fase:

De onderhandeling over de prijs

rekenmachine

De onderhandelingen over de prijs van de woning verlopen via de verkopende makelaar. U kunt bij hem of haar een bod uitbrengen. Uiteraard gaat u hierbij onder de prijs zitten, die u maximaal wenst te betalen voor het huis. U kunt er namelijk wel vanuit gaan dat de verkopende partij het eerste bod nooit direct accepteert.

Vervolgens krijgt u van uw makelaar te horen of de verkopende partij akkoord gaat of een tegenbod heeft gedaan. Zo blijft u onderhandelen tot u overeenstemming bereikt met de verkopende partij of een van beiden afziet van de onderhandelingen.

Tips voor het bieden:

  • Weeg alle positieve en negatieve punten van de woning tegen elkaar af voor u een openingsbod neerlegt.
  • Houdt rekening met eventuele veranderingen die u in de woning wilt aanbrengen. Deze drijven de kosten voor u namelijk, na de koop, snel op.
  • Houdt rekening met uw gewenste hypotheekgedrag; deze is van invloed op uw onderhandelingsruimte.
  • Houdt rekening met hoe lang de woning al te koop en eventueel al leeg staat. Hoe langer de woning namelijk al te koop en/of leeg staat, des te sneller de verkopers een lager bod accepteren. Wellicht hebben zij dubbele kosten.
  • De vraagprijs is altijd bedoelt om over te onderhandelen. De verkoper is zelfs niet verplicht om een bod gelijk aan de vraagprijs te accepteren.
  • Zodra er een tegenbod wordt gedaan op uw openingsbod dan bent u in onderhandeling.
  • Laat nooit merken dat u de woning koste wat het kost wil hebben. Bied daarom altijd onder de vraagprijs, met een bedrag in uw achterhoofd wat u maximaal zou willen betalen.

Voor de onderhandeling over de prijs is het van belang te weten welk bedrag u wilt en kunt lenen.
=> VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR UW GEWENSTE HYPOTHEEKBEDRAG!